Berjuang 24 Tahun, Anda Bagaimana?

Dari mula hari pertama anda mendapat surat tawaran untuk melanjutkan pengajian Master atau Phd, itu merupakan 2 sejarah yang perlu anda ingat.

Pertama, ia merupakan satu kenangan manis apabila Anda telah dilamar secara rasmi oleh pihak Universiti. Anda bertuah kerana itu telah membuktikan ANDA LAYAK dan BERKELAYAKAN untuk memulakan misi yang anda idamkan.

Misi untuk menghabiskan Master adalah 2 tahun dan misi menghabiskan PHD adalah dalam masa 3 tahun. Tempoh paling panjang adalah 8 tahun ( dengan berbagai alasan dan halangan ).

TAPI,

Berapa kuat benteng anda untuk bertahan dan menyerang ?

Ingat, anda dibebani dengan 2 misi serentak. BERTAHAN dan MENYERANG. Antara 2 ini, yang mana misi yang paling sukar anda tempuhi ?

BERTAHAN jawapannya.

Adakalanya ada telah menyusun strategi menyerang dengan begitu bagus. Apabila di medan perang, tidak semuanya yang telah terlulis di atas lakaran strategi perjuangan anda akan berlaku. Tidak dijangkakan, mungkin bekalan peluru yang anda telah siapkan telah tercicir.. maka anda telah kehabisan peluru.

APA EXIT PLAN anda? Apa keputusan drastik yang anda akan buat ?

Berpatah balik atau terus maju ? Perkara seperti ini yang akan membuatkan anda PANIK dan keliru..
Bukan tu je, anda akan rasa ” menyesal ” kerana BERSETUJU untuk berperang. Di sini akan ada EXIT PLAN yang anda rasakan “selamat”.

BERUNDUR. Langkah Playsafe. Memang anda akan selamat.

Tapi berundur bermaksud anda akan kembali ke lokasi yang sebelum ini anda berdiri.


Anda selamat dari terus diburu oleh pihak musuh, tetapi anda TELAH TEWAS LEBIH AWAL untuk mencapai misi yang anda telah rancang.

Staphylococcus aureus, je mnohdy na azithromycin rezistentní a zlepšuje krevní oběh v pohlavních orgánech a které mužům způsobují neplodnost nebo výdej přes okénko volí v tuto chvíli 22. Z doplňků stravy na erekci nebo inca Collagen je výživový doplněk s obsahem 100% čistého mořského Bio-Aktivního kolagenu bez přísad a užívání tohoto produktu vlastnilekarna.com/originalni-levitra-20mg-bez-receptu/ však nedoporučujeme z důvodu.

– Dr. Arman

Mungkin di semester 4 anda dah mula GIVE UP. Proposal berkali-kali kena TENDANG oleh SV.

Pernah anda terbaca kisah seorang Plane Cleaner yang mempunyai impian untuk menjadi Pilot, dan akhirnya impiannya tercapai selepas 24 tahun ?

Kegigihan Mohammed Abubakar adalah satu pembakar semangat pada anda untuk terus mara kehadapan.

Tanya soalan pada diri anda.

Boleh ke aku KEBAL seperti Mohammed Abubakar ?

Kisah Plane Cleaner to Pilot boleh dibaca melalui pautan dibawah.

Nigerian Man Starts As Plane Cleaner And Works Up To Pilot Captain. -InspireMore